Wetenschappelijk onderbouwd

 

Eén van de goochelvoorstellingen die ik geef is gericht op de toepassing van wetenschap en technologie in de praktijk. De relativiteitstheorie en transformatietechnologie worden met behulp van experimenten toegelicht en het nut daarvan in de praktijk bewezen.

Volgens de relativiteitstheorie heeft alles meerdere kanten. Het ligt eraan vanuit welke kant je tegen iets aan kijkt. Vanuit het perspectief van de goochelaar is meer zichtbaar dan vanuit de kant van het publiek. Ook is het mogelijk om de ene stof door de ander te laten verplaatsen. De ruimte tussen de atomen is vergelijkbaar met die tussen de sterren. Deze ruimte maakt deze verplaatsing mogelijk. Ook demonstreer ik wat zwarte gaten zijn en daarin materie verdwijnt.

Met behulp van de transformatietechnologie is het mogelijk om de ene stof te veranderen in de andere en met de relativiteitstheorie kan het laten zweven van voorwerpen worden onderbouwd. Op de afbeelding een variant van de zwevende vrouw maar dan uitgevoerd met een bloemstuk. Dat scheelt nogal in de omvang van de benodigde rekwisieten.

Goochelen met een thema, zwevende bloemen